čtvrtek 29. října 2009

Bez práce nejsou koláče a body už vůbec ne

Napajedla B - Zlín B 22:26

Podrobný zápis z utkání.

Házená je rychlý, týmový a technický sport. O tomto nikdo, kdo házenou viděl nebo hrál nepochybuje. Tudíž je jasné, že pokud jej chtějí lidé hrát, musí být fyzicky připraveni, musí zvládat základní technické dovednosti (přihrávat, chytat míč, střílet, pohybovat se bez míče atd.) no a k tomu mít zautomatizované herní systémy týmu a to jak v obraně tak v útoku.... Tyto schopnosti a dovednosti získávají hráči prostřednictvím tréninků, kde si tyto pohybové vzorce automatizují.

A to je důvod proč jsem začal popis zápasu se Zlínem tímto způsobem. I když celý tým nepředvedl špatný výkon, tak právě tyto automatické činnosti rozhodují o úspěchu či neúspěchu v utkání. Nedůsledné bránění, zachycení rychlého protiútoku, špatný pohyb bez míče (tj. fyzička), technické chyby (to jsou neprocvičované herní činnosti jednotlivce), špatný pohyb na postech nebo pohyb žádný (to jsou nezautomatizované herní systémy družstva).

Je jasné, že v dnešní moderní době má člověk spoustu povinností, starostí, práce, problémů a já nevím ještě čeho. A trénink házené pak bere jako přítěž či zbytečnost... musí nutně svůj přístup přehodnotit a začít brát tréninky jako odreagování se, relaxaci, no prostě najít si čas na zálibu, kterou mám rád a chci ji dělat...

Ovšem pokud každý z nás nezačne u sebe s pilnou a poctivou prací na tréninku, tak nemůžeme čekat, že vítězství přijde samo. No prostě a jednoduše bez práce nejsou koláče a body, tak ty už vůbec ne!

Žádné komentáře:

Okomentovat