pondělí 24. května 2010

Dvojice zápasů na konci května

V dnešním příspěvku se budu věnovat hned dvojici utkání, které jsme odehráli v rychlém sledu. A to v pátek 21. května v Bystřici pod Hostýnem a nedělní zápas 23. května doma s Uherským Hradištěm. Ačkoli sestava hráčů v obou utkáních byla praktický totožná, tak výsledky utkání byly diametrálně odlišně. Pojďme se zamyslet nad příčinami, které k tak velkým rozdílům vedly.
Výsledky dvojice zápasů:
Zápas číslo 1: Bystřice pod Hostýnem B – Napajedla B 33:22
Zápas číslo 2: Napajedla B – Uherské Hradiště 33:21

Zápas číslo 1
Bystřice je v domácích utkáních vždy velmi silná a pokud ji podpoří tři hráči A týmu, tak se pravděpodobnost jejich vynikajícího výkonu ještě zvyšuje. Nutno podotknout, že i my jsme jeli s posilou A týmu, byl jí Pavel Kašný, který v zápase převedl bojovný výkon. Ale jako kdyby spoluhráči hlavně v začátku vsázeli na to, že Pavel sám dokáže zápas rozhodnout. Naše hra nebyla koncentrovaná a díky nízké míře herní agresivity jsme nedokázali v prvním poločase dobře fungující družstvo soupeře zastavit. Na sedmibrankovém rozdílu po prvním poločase se podepsali neproměněné šance (především tyče, kvalitní brankař a stereotypní zakončování do stejných míst). Z koncentrace nás vyváděli i nepřesnosti rozhodčích, kteří mnohé situace dle mého mínění nevyhodnotili správně. Ale na rozhodčí se vymlouvat nechceme. Do druhého poločasu jsme vstoupili s obranou 2-4, která nám přinášela ovoce již na konci prvního poločasu, ale i na tu časem bystřičtí našli odpověď. A to především díky jejich silné zbrani – trhákům a rychlím přechodům. Po patnácti minutách se náskok snížil na rozdíl 6-ti branek, ale na víc se už naše fyzicky vyčerpané (na střídačce jen dva hráči) a rozhodčími psychicky zkoušené družstvo nezmohlo. Zápas jsme se pokusili dohrát se ctí, i když konečný výsledek o 11 branek hovoří za vše.

Zápas číslo 2
Přestože se uherskohradišťský tým pohybuje na posledních místech tabulky, tak předvedl především v druhém poločase velmi slušný výkon a je vidět, že hráči potřebují jediné – více spolu trénovat. Především první poločas ukázal, jak je důležité hrát disciplinovanou a kolektivní házenou. Náš tým byl během prvního poločasu všude o krok dřív, pral se za dobrý výsledek a produktivita v proměňování šanci byla nad 50%. Vynikající výkon předvedli oba brankáři v prvním poločase Honza Hrdina a v druhém poločase Honza Kropáček – oba s úspěšností nad 50%. Vynikající výsledek docílil tým i v plusových a minusových bodech: zatímco technických chyb mělo naše družstvo 10 tak získaných míčů bylo 20!!! Za předvedený výkon si zaslouží všichni hráči velkou pochvalu!!!

Co se ukazuje rozhodujícím faktorem? Jsou to především vstupy do zápasů. Pokud se náš tým chytne při proměňování šancí a do hry se zapojí všichni hráči, tak vždy bojujeme o skvělý výsledek. Doufám, že poslední zápas se Senicí na Hané 5.6. bude zahájen dobrým vstupem do utkání….

Autor: Jindřich Polák (trenér B družstva)

Žádné komentáře:

Okomentovat